Ibland dimper det ner roliga saker i e-mailens inkorg trots allt...

Folk frågar ofta vad marknadsföring är. En kvinnlig marknadsassistent förklarar så här:

 


- Du är tjej och ser en snygg kille på en fest. Du går fram till honom och säger: "Jag är fantastisk i sängen".
Det är direkt marknadsföring.

 

 - Du är på fest med massa kompisar och ser en snygg kille. En av dina kompisar går fram till honom, pekar på dig och säger: "Hon är fantastisk i sängen".
Det är annonsering.

 

 - Du ser en snygg kille på ett party. Du går fram till honom, får hans telefonnummer. Nästa dag ringer du och säger: "Hej, jag är fantastisk i sängen".
Det är telefonförsäljning.

 

 - Du ser en kille på en fest, slätar till klänningen. Du går fram till honom, häller upp en drink åt honom. Frågar: Får jag? Lutar dig fram,låter dina bröst nudda hans arm, rättar till hans slips och säger: "Bara så du vet, jag är fantastisk i sängen".

Det är PR (Public Relations).

 

 - Du är på en fest, ser en snygg kille. Han kommer fram till dig och säger: "Jag har hört att du är fantastisk i sängen."
Det är tecken på ett starkt varumärke. (Brand Recognition)

 

 - Du är på en fest och ser en snygg kille. Han gillar dig men du övertygar honom att gå hem med din kompis istället.
Det är representation.

 

 - Din kompis kan inte tillfredställa honom så hon ringer dig.
Det är teknisk support.

 

 - En kille kommer in på en fest. Han blickar ut över rummet. Inser att han vill ha alla brudar, så han ställer sig på bordet och skriker: "Jag är fantastisk i sängen!!!".
Det är spam....


I'm dying

Första träningspasset på 2½ månad är nu avklarat. Körde ett pass med DansAerobic på Sats nere vid mig.
Tog troligtvis ut mig alldeles för mycket med tanke på att ajg inte tränat på så lång tid.
Sista 20 minutrarna körde jag i stort sett på ren frustration över att jag inte kunde sätta korreografin ordentligt på alla ställen. Vet ni hur mycket kraft man får av frustration...
Helst slut efter passet iallafall. Kändes ungefär som att jag hade klivit rakt ut från en skållhet dusch, så passade på att ta en promenad hem istället för att sätta mig på bussen.
Kände mig smått döenda när jah kom hem för att ajg var så slut i kroppen.
Döende kanske kan anses som en smått dramatisk förklaring på det hela, men det känns också som den känsla som bäst kunde beskriva hur jag mådde och kände mig just då.
Gissar att jag har en sak att se fram emot imorgon, Hej träningsvärk!

Maria har en stalker?

Efter att jag och Maria kom hem från Poodles-spelningen i Karlskoga i lördagseftermiddag fick jag igår kväll följande sms av Maria.

"30 augusti 2009, 20:27
Gick precis förbi Kicken här i matäffären :P"

Inte jättekonstigt kanske, han lär väl bo på Kungsholmen och det gör ju Maria också.
Just nu sitter Maria och jobbar och skickade ett nytt sms till mig.

"31 augusti 2009, 16:26
Kicken är här på Konserthuset..."

Det tog förstås inte många sekunder så fick jag veta att även Carola och Kronprinsessan massa andra kändisar också var där eftersom det är Polarpriset.
Men både jag och Maria verkar vara överens om att när man ser en person två gånger inom loppet av 24 timmar, då är den här stan på tok för liten...



Snigelpost

Har ni tänkt på det här med post? Eller kanske snarare på avsaknaden av post.
När jag var liten brukade jag brevväxla med både kampisar, kusiner, sysslingar och alla möjliga människor. Jag kunde sitta hemma vid köksbordet och skriva brev i flera timmar.
Sen blev jag stor. Eller större iallafall.
Datorerna blev en inventarie i så gott som varje hem, och därmed även e-mailen.
För varför skulle man skriva brev och vänta i "evigheter" på svar, när man med hjälp av några knapptryck kunde förmedla sig till i stort sett vem man ville i hela världen.
Men egentligen är det ju faktiskt inte samma sak, itne för mig iallafall.
Att få ett brev är mycket roligare. Någon har plockat fram papper och penna och verkligen funderat ut vad dom ska skriva. Dom har köpt frimärken och letat reda på en brevlåda.
Det kräver lite mer "arbete" och tanke, jämfort med att sätta sig framför en dataskärm skriva ner några snabba meningar och trycka på "send".
Jag tycker folk ska skriva mer brev till varandra!
Inte för att gynna posten, för dom har jag i sanningens namn inte mycket gott att säga om, utan av den anledningen att det är roligare. Det är roligare att få ett brev som dimper ner i brevinkastet.
Jag har en kompis som jag skriver brev till, och han skriver brev till mig. Det finns iochförsig en logisk förklaring till vårat brevskrivande med tanke på att han inte har någon datorn där han är nu, och för tillfället inte bor i Stockholm.
Men snart, förhoppningsvis om en månad, flyttar han hem till Stockholm igen. Och då har jag inte längre någon att skriva brev till.
Jag tror jag behöver en ny brevkompis...

Kärlek - hur fan gör man?

Maria började läsa en bok i somras som hon tyckte var himla bra. Ungefär halvvägs in i boken ringde hon mig och gjorde klart att jag absolut borde läsa den för den var väldigt bra och det stod mycket tänkvärt i den.
Jag var väl rätt tveksam till en början, men Maria var envis. Så jag gick in på Bokus och beställde hem bok i förra veckan.
Nu när jag har en ledig dag innan det är dags att börja på nya jobbet på riktigt sitter jag hemma och läser den här boken.
Jag har inte kommit så långt än så långe, men jag måste faktiskt hålla med Maria. Den är oerhört fin. Och enormt tänktvärd.
Så nu tänker jag rekommendera alla andra att dom också ska läsa den.


Pudding

Sitter och tittar på sista filmen i Sagan om Ringen-trilogin.
Aragon och Legolas i all ära, men den där Eomer är ju en riktig pudding!

Frågor på det?


Man har aldrig roligare än man gör sig

Jag har suttit och kollat igenom massor av gamla bilder på datorn.
Det är otroligt hur mycket bilder man har. Otroligt hur mycket man har varit med om. Otroligt hur mycket dumheter och skumma saker man har haft för sig genom åren.
Konstaterade en gång för alla att det troligtvis finns en anledning till varför jag gick en gymnasieutbildning som ut på att jag skulle stå BAKOM kameran och inte framför.
Jag kan nämnligen inte vara seriös på bild. Jag tror inte att jag vet hur man gör (ungefär som med att vara tyst och inte prata då).
I vilket fall som helst så finns det extremt få bilder på mig där jag faktiskt är seriös, och där bilderna i fråga är bra.
Kolla bara på det här.

      

Vad var det jag sa. Omöjligt!
Jag kanske kan skylla på att det trots allt verkar ligga i släkten...

         

Man blir som man umgås, eller hur var det nu?


När Madde lekte "spion"

Jag har en kompis, Micke, som jobbar som med politik, så varje gång som han och jag träffas blir det av naturliga själ ganska mycket politiksnack. Inte så mycket debatter eftersom vi båda är medlemmar av samma parti (skillnaden är att jag inte jobbar med det), men en hel del diskussioner kan det ju bli ändå.
För några månader sedan när jag och Micke var och åt middag berättade han om en bekant som jobbar som kommunalpolitiker i Upplands Väsby. Den här killen hade tydligen byggt upp i princip hela sin politiska karriär på att det inte skulle bli någon ny simhall i Väsby.
Eftersom jag fram till i onsdags jobbade som tjänsteman på Väsby kommun kan jag ju berätta att det itne gick så bra med den där killens mission.
I onsdags när jag gick från jobbet hade dom tapetserat halva centrum med affischer om att det är invigning av nya simhallen lördagen den 5:e september.
Jag var ju givetvis tvungen att ta en bild och mms:a över till Micke.
Några timmar senare fick jag ett sms tillbaka:

"Haha, jag träffade honom idag här i Västerås och nämnde att invigningen av badhuset ser ut att bli riktigt bra. Han bara stirrade på mig och gick. Haha, det gjorde min dag. Tack till dig!"

Haha vad ska man säga. Kanske dags för den där killen att lägga sin energi på något annat.
Får jag föreslå tvärbanan-projektet...


Dags att styra upp sig själv

Konstaterade just att det är evigheter sedan jag var och tränade. Någongång i juni var jag på gymmet sist, men sedan dess har jag inte satt min fot där.
Satt och kollade veckans träningsschema för de olika centrerna tidigare idag. DansAerobic känns som nått som jag skulle kunna gilla, kanske.
Funderar på att testa den klassen imorgon, gäller att passa på medan man har en ledig dag.
Ställer in mig på att jag kommer ha sjuk träningsvärk på tisdag med andra ord.

Flying alarm

Ibland undrar man vad Teknikmagasinet får alla sina idéer ifrån.
Och andra gånger, känns det helt enkelt bara genialt.

En flygande väckarklocka! Det känns som att kommentarer är överflödiga...


Scorpions - Still loving you

Eftersom min käre pappa är ett stort fan av rockmusik har jag fått höra alla möjliga band (mycket Thin Lizzy, mycket Creedence Clearwater Revival, en hel del Midnight Oil. På senare år en himla massa Iron Maiden och Metallica) sedan nånstans strax innan jag föddes.
Året innan jag föddes släpptes en av pappas absoluta favoritlåtar, all times. En låt som jag med andra ord är uppväxt med och troligtvis älskar lika mycket som pappa gör.
Efter att jag och Maria igår hade mixtrat lite med pappas bilstereo (bra att göra roadtrips med folk som är utbildade ljudtekniker) spelade jag givetvis denna låt för Maria, på högsta volym som sig bör.
Maria tyckte den var bra, men var inte alls lika sål som jag är.
För jag är verkligen såld. Jag älskar rockballader, det är ju (oftast) det absolut bästa med rockmusik.
Jag sa det till Maria igår, och jag säger det igen.
Om jag lyckas hitta en karl som kan sjunga den här låten, och som gör det riktigt bra.
Ja då finns det en rick/chans/möjlighet att jag gifter mig med honom på fläcken!
 

Den absolut bästa versionen av den här låten är när Scorpions framför den tillsammans med Berlins Filharmoniker, givetvis funkar det inte att lägga in just det klippet.
Så sök på det på Youtube istället så får ni se det också.

Saker man kan fundera över när man är uttråkad

- Varför köper vi varmkorv i tiopack och korvbröd i åttapack?

- Varför målar kvinnor sina ögon med öppen mun?

- Varför trycker vi på start när vi vill stänga av datorn?

- Varför står det på hundmatburken 'ny bättre smak', vem har testat detta?

- Alla känner väl till flygplanens svarta låda, som alltid håller sig oskadd. Varför tillverkar man inte flygplanen av samma material?

- Varför heter det svarta lådan när den är orange?

- Varför trycker du fjärrkontrollens knappar hårdare när batterierna är nästan slut?

- Varför använde Kamikaze-piloterna hjälm?

Beroende

Jag har funderat på om jag kanske ska ta och tatuera mig...igen.
Har ju fyra tatueringar sedan tidigare, men är faktiskt lite sugen på en femte. Har redan bestämt vad det ska bli och var den ska vara, om jag nu gör någon vill säga.
Det är skumt, i början av våran var jag redo att gå ner och boka tid för att göra den då...hade tänkt att jag skulle få den på plats innan jag och Sandra åkte på semester till Gotland.
Sen blev det helt enkelt inte av. Och när vi under Gotlands-vistelsen knäckte I rule the night-idén kändes den helt klockren. Och den första tanken rann helt enkelt ut i sanden.
Men nu är I rule the night på plats sedan en dryg månad tillbaka, så jag undrar om det inte är dags för tatuering nr fem nu.

Syster har förövrigt bokat tid för att göra sin andra, tydligen ska det bli en romersk två på insidan av läppen.
Ja, insidan av läppen! Hade önskat att killarna på Ted's nere i Väsby hade avrått henne men det gjorde dom givetvis inte.
Kan ingen annan tala om för henne vilken dum idé det är att tatuera insidan av läppen?

Karlskoga - Stockholm...24 timmar senare

Ganska exakt 24 timmar efter att vi åkt hemifrån parkerade vi bilen utanför mitt hus igen.
Lite smått slitna efter bara fem timmars sömn, men inte det minsta bakis.
Resan till Karlskoga igår tog nästan 3½ timme, men det kan förstås bero på att vi stannade på en rastplats och sträckte på benen i säkert 20 minuter. Och på det faktum att regnet bokstavligen talat vräkte ner sista biten.
Till Karlskoga kom vi iallafall, både vi och bilen i ett stycke.
Efter att ha checkat in på hotellet och burit upp våra väskor konstaterade vi snabbt var kvällens spelning skulle vara. På innergården utanför vårat hotellrum. Plötsligt förstod jag varför receptionisten förvarnade för mycket ljud när jag ringde och bokade rummet.
Efter middag och obligatorisk sminkning och uppiffning av oss själva fick jag för mig att springa ner till receptionen för att känna efter hur varmt/kallt det var. Eftersom spelningen skulle ske utomhus kanske man skulle behöva en jacka eller kofta elelr nånting på sig.
När jag kommer tillbaka till korridoren där vi bor tycker jag att jag hör någon som spelar gitarr inne från ett av rummen, så jag stannar och lyssnar lite. Springer och hämtar Maria för att hon också ska få höra.
Så där står jag och Maria i korridoren, sminkade och i korta klänningar, och lyssnar på den eventuella gitarren. (även om Maria talar om att hon är ÖVERTYGAD om att det inte är någon som spelar utan en skiva eller i-pod eller nått). Bäst som vi står där och ska röra oss tillbaka mot vårat rum tio meter längre bort öppnas en dörr och en långhårigt huvud uppenbarar sig.
Såpass, en bassist... i ett "rock"band...
Efter det insåg vi att det nog var rätt dåligt isolerat mellan rummen och korridoren och försökte spendera resten av tiden med att viska så ignen skulle höra vad vi pratade om, det gick sådär...
Ca en timme senare känner jag och Maria oss redo för att gå ner till klubben. Vi öppnar dörren och kliver ut i korridoren och tänker att vi lite smidigt och diskret ska passera de båda bandmedlemmarna som står och häckar halvvägs innan trapporna.
Plötsligt lägger trummisen av världens rap, och bråkdelen av en sekund senare upptäcker han oss som kommer gående bakom. Så han ler urskuldande och håller upp en flaska "Det är colans fel".
Vi skrattar lite och Maria svarar nått i stil med att jo hon vet och det brukar bli så av kolsyran.
Vi hejar på killarna med fortsätter gå mot trapporna. Vi har kommit ungefär halvvägs förbi när Mr. Rocksångare stoppar mig. "Vänta känner inte jag igen dig?".
Hmm... vad svarar man på det... Jo jag har sett er sju gånger, i år!? Det lät som en dålig idé innan jag ens tänkt den så jag nickade lite och sa att jo vi stod och snackade efter eran spelning på Gotland. Därpå följde en kortare konversation med Kicken, där i princip varje meningen började med ett "Varför?". Anar att den konversationen troligtvis kunde ha pågått ett bra tag, om det inte vore för att att Mr. Rocksångare verkade tycka att det räckte efter ett tag.
Visade sig att bandet var påväg till sin loge, medan jag och Maria vek av till klubben på våningen nedanför.
I väntan på spelningen hittade vi dansgolvet och Sveriges i särklass sämsta dj. Från stället vi stod på hade vi uppsikt över logen och kunde se när bandet på var g, så vi hann precis smita ut till scenen innan spelningen körde igång. Blev cirka en timme med pudelrock och ett och annat pyrotekniskt eldsprutande. Som vanligt var det riktigt bra, även om det faktiskt var lite kallt ute.
Efter spelningen uppsökte vi dansgolvet igen men konstaterade att Dj:n fortfarande var lika värdelös, eller om möjligt ännu sämre än tidigare. Så strax innan stället stängde kände jag att jag började få riktgit ont i mina fötter, och Maria var trött, så vi gick upp till oss igen.
Halvvägs upp i korridoren orkade jag inte längre och kände att det var en ypperlig idé att läga sig raklång i hotellkorridoren. Efter ett tag kom två kvinnor som också bodde i korridoren, så de stannade och pratade lite med oss. Även om det i sanningens namn nog mest kan ha varit jag som pratade, som vanligt med andra ord.
Bäst som jag ligger där raklång på golvet och håller låda för den som kan tänkas lyssna hör jag steg bakom mig, och en röst som säger "Nämen ojdå".
Vänder mig om och ser Mr. Rocksångare komma gående med ett vinglass i ena handen och rumsnycklarna i den andra. Hmm... kanske dags att resa sig från golvet.
Vi byter några ord och vi tackar för en bra spelning, och rätt som det är får jag för mig att jag ju absolut måste visa min tatuering. Så jag skuttar fram och frågar väl rent ut vad han tycker, och lyfter upp ena foten så att han kan läsa.
Jag har nämnligen en låttitel tatuerad på foten, en låt som han har skrivit.
Han skrattar och lägger armen om mig och tycker att jag är "helt crazy". Vet itne riktigt om man ska tolka det som något bra eller dåligt...
Strax därefter säger han god natt och går in till sig, och jag och Maria tycker att vi lika gärna kan följa hans exempel och gå och lägga oss vi också.

Att faktiskt sova visade sig däremot vara lite svårare så jag tror inte att jag somnare fören fyra imorse.
Vid nio ringde väckarklockan, dags att lägga i pengar i parkeringsautomaten. Och när vi ändå var vakna kudne vi ju likagärna kliva upp och klä på oss.
Två timmar senare hade vi lyckats få på oss både kläder och smink, och fått i oss frukost och det var dags att rulla vidare hem till stockholm igen.
Och nu sitter jag här. Trött, men glad.
Och konstaterar att helgen blir så himla mycket längre bara ,am gör någonting av den.


Det känns...

7f42b371eb91e120aa60469336138e30.png

Det känns som att nånting är fel när den enda affären i karlskoga som har öppet är systemet.


Vi är...

0-1c7f054aaae3fe369fedafc330ed245f.png

Vi är inte riktigt framme än, men örebro får väl ändå betraktas som en bra bit på vägen...


Let's go Karlskoga

Sitter här och väntar på att Maria ska komma hit. Så fort hon infinner sig finns det två saker vi ska göra.
Först ska Maria tydligen ta på sig linserna så att hon ser någonting. Och efter det ska vi packa in oss i pappas Audi (som pappa varit så snäll och lånat ut) och köra iväg till Karlskoga.
Jepp, ni läste rätt. Vi ska till Karlskoga. Sveriges avkrok. Ett gupp i vägen.
Det är iallafall så det beskrivs av de flesta människor.
Karlskoga är en stad man kör igenom, inte kör till.
Såvida man inte är jag och Maria förstås, för vi kör till Karlskoga.
Beräknad hemkomst till Stockholm sker någon gång i morgon eftermiddag.

Dagens i-landsproblem

Jag ska ut och äta middag med några tjejkompisar ikväll, för att fira att en av tjejerna fyller 25 i veckan som kommer.
(25? När blev vi så "gamla"?!)
Jag har inte riktigt löst det lilla i-landsproblemet som allt som oftast dyker upp när man ska gå ut eller göra något sepciellt, nämligen: Vad sjutton ska jag ha på mig?
Jag ska möta Stina om två timmar, vilket innebär att jag börjar få lite bråttom snart.
Två timmar på mig att platta håret, sminka mig, fixa naglar samt leta fram något vettigt ur garderoben.

Redhead

Jag har bokat tid hos min frisör på måndagkväll för att klippa och färga håret.
Att jag ska färga det är bestämt, det där med färg var ju inte riktigt lika enkelt däremot. Jag tänkte att jag ska ta och bli redhead. Frågan är bara hur dramatiskt rött ajg egentligen vill ha det.

Vill jag ha det rött á la Julianne Moore? se här eller här...
...eller kanske lite ljusare som Amy Adams? här och här...
...eller vill jag ha det som Bryce Dallas Howard? här och här...

Inte lätt det här. Dessutom måste man ju ta i beaktande att jag är sådär härligt (?) öststatsblek och rött hår lär knappast göra några underverk för min icke-existerande solbränna.
Å andra sidan ser ju jag blek ut i allt, så det kanske bara är att köra på?


Som en gnu

Jag är så trött att det känns som att jag skulle kunna somna här, sittande framför datorn.
Jag är supertrött. Trött som en gnu. Om gnuer (stavas hur?) nu blir trötta. Vore dom det skulle de nog vara ungefär som jag är just nu.

Första arbetsveckan efter semestern avklarad.
Hade rejäl jobb-ångest i söndagskväll och måndagsmorse. Men det gick ju bra ändå, uppenbarligen.
Bara tre dagar kvar på jobbet. Sen blir det långhelg innan det är dags att börja heltid  på "nya" jobbet.
Kan bli riktigt riktigt bra det här!

Papi goes rockstar (del 2)

Pappa håller som bekant på att lära sig spela elgitarr.
Tidigare under kvällen var syster här och åt middag med mig, så jag passade på att fråga hur det går med pappas gitarrspelande.
Syster suckade bara till svar.

Jag: Vadå? Hur går det för honom?
Syster: Jodå...igår skulle han ju ha konsert...
Jag: Konsert? Pappa?
Syster: Ja. Jag och mamma måste lyssna på när han sitter och plinkar och plonkar. Så gör han i princip varje kväll...

Syster verkade måttligt förtjust om jag säger så...

Syrran vill...

2f5bad13d49abb9717ccacbca38985ab.png

Syrran vill också vara med på bild...


Jonna det...

0-7811e85be1094a5e35486025b6aa366d.png

Jonna det här är för dig.


Varför göra något nu när du kan göra det om en timme istället?

Är det inte fantastiskt att varje gång man ska göra något tråkigt, så hittar man något mycket bättre att ta sig för.
Det slår liksom aldrig fel. Aldrig.
Varje gång jag ska städa kommer jag på något annat "viktigt" som jag bara måste göra just då. Just nu är ett sådant tillfälle. Egentligen borde jag dammsuga, men det är ju så urbota tråkigt så jag skjuter helt enkelt upp det. Bara ett litet tag.
Kanske en timme. Eller två. Eller till imorgon.

Shop til you drop

Sitter hemma och beundrar min senaste leverans av kläder från USA. Efter lite om och men hämtade jag ut paketet i fredagsförrmiddag. En jacka, två klänningar, en blus, ett linne och två toppar...varav den ena toppen dock är en present till en kompis som snart fyller år.
Nu hoppas jag att vädret snart blir bättre så att jag kan inviga jackan på lördag när det är dags för födelsedagsmiddag.

       

Blandannat dessa tre plagg är numera nya inneboende i min garderob.


Min hatt den har tre kanter... tre kanter har min hatt...

Jag har fått för mig att jag vill ha en hatt, en som jag kan använda till hösten.
En slokhatt skulle jag vilja ha... en mörkbrun slokhatt.
Frågan är bara var jag kan hitta en sån.
Om jag vore en slokhatt, var skulle jag vara någonstans då...?

Det här...

0-4308f977bc046b9adb8210a36b2b4a88.png

Det här var ju bara för gulligt, klart att jag ska ha prinsess-muffins!


Papi goes rockstar

Ikväll har min syster meddelat mig (och alla sina vänder på facebook) att våran pappa tydligen ska gå en kurs och lära sig spela elgitarr. Eftersom resten av familjen är allmänt trötta på pappas tidigare försök att spela tycker vi att det är...ja...väldigt bra att han snart kanske faktiskt kan hitta tonen och spela hela låtar.
För nån timme sen ringde jag hem till mamma och pappa, det lät ungefär såhär:

Jag: Hej det är jag, är pappa där?
Mamma: Ja (suckar) om han kan slita sig från gitarren... Mats, det är Madde! (tystnad) Hon vill prata med dig alltså!
(det är tyst några sekunder)
Pappa: Jaha..hej. Jag satt och spelade för Kattis.
Jag: Mmm...jag hörde att du ska gå en elgittars-kurs?
Pappa: Ja. Tycker dina kompisar att jag är cool nu?

Jag vet inte, vad ska man säga... Min pappa tror visst att han är något slags rockstjärna.


8936 steg senare

Brukar ni nånsin fundera över hur mycket man egentligen straskar runt under en vanlig shoppingtur?
Idag hade jag på mig stegräkare så jag vet svaret, strax under 9000 steg. Det får väl betraktas som ganska bra ändå.

Två par jeans och en klänning blev det (för fler klänningar behöver jag ju).
Ikväll blir det utgång med Maria som gäller, samt invigning av nya klänningen.
Med största sannolikhet kommer jag och Maria under kvällen/natten att hittas någonstans på Café Opera.

Jag har...

5e84762be9fe65aa3d05ad3f43288752.png

Jag har fått på maria en klänning som inte är svart. Maria ställer sig något tveksam till det hela.


Let's go bananas

Vet egentligen inte vad den här rubriken har med inlägget att göra...men det är inte så noga.

Onsdag..förmiddag(?), beroende på när man har vaknat idag. Vädret i Stockholm är allmänt skevt idag och verkar ha klara problem att bestämma ifall det ska vara soligt och fint eller mulet och grått.
Vädrets ambivalens ger givetvis upphov till att jag absolut inte kan komma fram till vad jag ska ha på mig.
Ska möta Maria vid Hötorget om 50 minuter för några timmars effektiv shopping. Jeanes till Madde står på listan.
Samt klänningar till Maria. Jag har mer eller minde fått löfte om att leka diktator och stänga in Maria i en provhytt i valfr butik och lasta in massa klänningar som hon måste prova.
Det här kan bli kul.

Jag vet...

74657eba920a34d36c84513e126f34b4.png

Jag vet inte vad alla andra tycker...men mannen som går i knästrumpor mitt i sommaren borde vara extremt varm, eller väldigt frusen av sig...men hur gör han då på vintern när det faktiskt är kallt?


Utan titel

0-73f4b00a14f7ee03c4e1a4f95a532dbb.png


Jag vet...

7327106b773f42737fa416412c0528e6.png

Jag vet inte om det syns, men det här är en väldigt stor båt! Kungens båt kanske?


Sommar och sol

Strålande sol och 25 grader varmt.
Alla vet väl vad det innebär?
Jo, bad i Rålis med Maria. Wohoo!

Födelsedagsfirande på Kungsholmen

Var hemma hos Maria igårkväll och firade hennes födelsedag.
Det var firande med middag och efterrättsbuffé på innergården, totalt tror jag vi var 18 personer.
Stackars Maria hade stått i köket i i stort sett två dygn, och blandannat hunnit med att både bråka och mordhota sin spis.
Men allting blev bra tillslut och var ett riktigt lyckat firande.

Själv hade jag på mig en hellång chiffongklänning som jag inhandlat i Västermalmsgallerian bara några dagar tidigare.
Hur snyggt det än kan vara med hellångt så är det allt annat är praktiskt, vilket jag upptäckte rätt snabbt då jag i princip höll på att snava på mig själv.
Men är det födelsedagsfirande så är det.

Dags för...

0da3476822cd0b242194ef8bf2db45ae.png

Dags för hemgång efter ännu en helkväll inne på kungsholmen. Inte ofta man går i fotvid chiffongklänning, men är det kalas så är det.


Busar inne...

0-4f125e083346d277a2f8343e802ebfbb.png

Busar inne ha Fridhemsgatan. Maria vill inte lära mig spela piano så jag försöker själv. Det går sådär.


Bakningsdags hos...

44d50070930e8b9a0a61ab8b69d6e1da.png

Bakningsdags hos Maria på Kungsholmen. Det är extremt varmt, Maria svalkar sig i kylskåpet ett tag...


Thompson Airlines

Det brittiska flygbolaget Thompson Airlines har en ny film som de visar vid seäkerhetsgenomgången. Detta måste ju vara den sötaste säkerhetsgenomgång jag någonsin sett!

Har ni...

25f2558a3a5ad6aa7f8556c1b2d1eb6a.png

Har ni sett, mina naglar matchar blommorna på balkongen.


Girls night out

Ikväll är det middag och stand up på Ego som gäller.
Jag, syrran och fyra tjejkompisar.
Sex tjejer, sex singlar.
Lär bli rätt mycket skratt...

Let's go modeblogg?

Syrrans ex och en av hans kompisar har startat en modeblogg.
Kan de något om mode? oklart.
Varför har dom startat den? Bra fråga.

Men, om man inte har något bättre för sig och känner för att läsa en lagom oseriös modeblogg så hittas den här.

Spotify I love you

Jag är lite seg, men jag har (äntligen) skaffat spotify.
Fick en inbjudan av en kollega på LS och skaffade enn konto så sent som för några dagar sedan.
And I love it!
Den som kom på Spotify borde få nobelpriset, eller något annat bra pris.

Uppskjutna planer

Från början var tanken att vi skulle ha lite grillkväll här i trädgården hos mig ikväll. Jag vet att jag bor i lägenhet, men vi har en stor trädgård som tillhör föreningen, och den hade vi tänkt använda.
De som befinner sig i Stockholm kan ju egentligen bara titta ut genom fönstret och konstatera att dagens något instabila väder knappast lämpar sig för grillning och trädgårdsfest.
Det faktum att halva sällskapet dessutom gått och blivit förkylda gör ju knappast saken bättre.
Så, grillningen är uppskjuten på obestämd tid.
Så vad ska jag då göra ikväll?
Ingen aning. Jag kanske åker hem till mamma och pappa som kommer hem från Spanien idag? Jag kanske slår en signal till A som är hemma i Stockholm i helgen? Jag kanske drar till Ystad?
Ok, Ystad kändes som ett dåligt exempel och jag lär med största sannolikhet inte hamna där. Men min poäng är att det är helg, jag har dessutom semester. Och jag har ingenting planerat.
Jag är fri att göra i princip vad jag vill.

Undrar hur mycket bus jag kan hitta på de närmsta 14 dagarna...


RSS 2.0